Λος Άντζελες: Μείωση του προϋπολογισμού της αστυνομίας – Νίκη για τους διαδηλωτές

Λος Άντζελες: Μείωση του προϋπολογισμού της αστυνομίας – Νίκη για τους διαδηλωτές
Αστυνομία του Λος Άντζελες AP

Κατά περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια θα μειωθεί ο προϋπολογισμός της τοπικής αστυνομίας του Λος Άντζελες. Μία μικρή νίκη των υπέρμαχων του κινήματος Black Lives Matter.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε την Τετάρτη τη μείωση κατά περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού της τοπικής αστυνομίας, υποχωρώντας στις πιέσεις πολλών ακτιβιστών μετά τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν έπειτα από τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Το μέτρο υιοθετήθηκε με 12 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά και τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα κατευθυνθούν σε μεγάλο μέρος σε επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές και σε εθνικές μειονότητες.

«Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, το οποίο θα στηρίξει τους κατοίκους που ανήκουν σε μειονότητες και θα τους προσφέρει τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες που αξίζουν», δήλωσε ο Κάρεν Πράις, ο μόνος μαύρος που συμμετέχει στην επιτροπή προϋπολογισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Βάσει του προϋπολογισμού, τα μέλη της αστυνομίας του Λος Άντζελες, μια πόλης τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, θα μειωθούν σε λιγότερα από 10.000 ως το επόμενο καλοκαίρι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Συνολικά ο προϋπολογισμός της αστυνομίας του Λος Άντζελες έφτανε το 1,86 δισεκ. δολάρια πριν τη μείωση, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της πόλης έφτανε τα 10,5 δισεκ. δολάρια.

Αυτή η κίνηση απαντά στα αιτήματα για μεταρρυθμίσεις των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.

«Θέλω να χαιρετίσω τους διοργανωτές του Black Lives Matter στο Λος Άντζελες και όλους τους άλλους που διατήρησαν την πίεση και ζήτησαν περισσότερα από τους θεσμούς μας», επεσήμανε ο Πράις, εκτιμώντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή «δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις προσπάθειές τους».

Σε όλες τις ΗΠΑ το αίτημα για μεταφορά των πόρων που προορίζονται για την τοπική αστυνομία προς τις υποβαθμισμένες περιοχές ήταν μία από τις βασικές διεκδικήσεις των διαδηλωτών κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Η πόλη της Νέας Υόρκης επίσης μείωσε τον προϋπολογισμό της αστυνομίας της κατά περισσότερο από ένα δισεκ, δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα