Λουκασένκο: “Η κατάσταση μάς ξέφυγε – Θέσαμε όλες μας τις δυνάμεις σε πλήρη επιφυλακή”

Λουκασένκο: “Η κατάσταση μάς ξέφυγε – Θέσαμε όλες μας τις δυνάμεις σε πλήρη επιφυλακή”
Αλεξάντερ Λουκασένκο Alexander Astafyev/Sputnik, Government Pool Photo via AP

Ο στρατός, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις στη Λευκορωσία τέθηκαν σε επιφυλακή κατά την ανταρσία της Wagner, σύμφωνα με τον Λουκασένκο. "Η πατρίδα είναι μία" είπε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος πρόεδρος

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μινσκ σήμερα, ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ήταν “οδυνηρό” να παρακολουθεί τα γεγονότα στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ότι είχε θέσει τα στρατεύματα και την αστυνομία της Λευκορωσίας σε πλήρη επιφυλακή κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι οι επίμονες εντάσεις ανάμεσα στην μισθοφορική οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό έτυχαν κακής διαχείρισης, προκαλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο «την αναμέτρηση» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

“Η κατάσταση μας ξέφυγε, μετά σκεφτήκαμε ότι θα διευθετηθεί, αλλά δεν διευθετήθηκε”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.Σε αυτήν την ιστορία, δεν υπάρχουν ήρωες”

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Wagner.

“Ο στρατός κατά τη διάρκεια του απογεύματος, όλες οι ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων, τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα μάχης” είπε.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας Tass, ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης: “Δεν θα το κρύψω, ήταν οδυνηρό να παρακολουθώ τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη νότια Ρωσία. Όχι μόνο για μένα. Πολλοί από τους πολίτες μας τα πήραν κατάκαρδα. Επειδή η πατρίδα είναι μία.”

“Η ιστορία θυμάται: Οι Λευκορώσοι ξέρουν πώς να υπερασπιστούν τη γη τους. Ήμασταν και θα είμαστε ισχυρότεροι από κάθε πρόκληση.” είπε σε άλλο σημείο ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα