Μακελειό στη Ρωσία: Εικόνες σοκ από το σημείο της επίθεσης

Μακελειό στη Ρωσία: Εικόνες σοκ από το σημείο της επίθεσης
Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Περμ στη Ρωσία 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Περμ της Ρωσίας που άφησε πίσω της 6 νεκρούς και 28 τραυματίες. Έντρομοι φοιτητές και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 ακόμα τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος φοιτητής μέσα στο Πανεπιστήμιο Perm State της πόλης Πέρμ της Ρωσίας.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες και βίντεο πριν και μετά από τη στιγμή της επίθεσης, όπου μεταξύ άλλων φοιτητές φαίνονται να πηδούν από τα παράθυρα προκειμένου να αποφύγουν τον 18χρονο Timur Bekmansurov, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Ο ένοπλος, ο οποίος είχε κάνει προαναγγελία για την επίθεση στα social media σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Περμ όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo


Αστυνομικοί εισβάλλουν στο Πανεπιστήμιο Περμ μετά τη φονική επίθεση 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo


Η βρετανική εφημερίδα Mirror έδωσε στο φως τα όσα είχε αναφέρει σε αναρτήσεις που είχε κάνει ο Bekmansurov κατά την προσπάθειά του να εκδώσει άδεια οπλοφορίας. Τα όσα έγραψε είναι ανατριχιαστικά: «Όσο καιρό ξέρω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο. (..) Μου αρέσει άρεσε να προκαλώ πόνο στους ανθρώπους».

Περιέγραψε τον εαυτό του ως «ασταμάτητο», ενώ αναφερόμενος στην εξέταση για την οπλοκατοχή είπε «Θα μπορούσα να ξεγελάσω κάθε ψυχίατρο».

Σε άλλα σημεία ανέφερε:

– «Τουλάχιστον θα νιώσω ζωντανός τα τελευταία δέκα λεπτά της ζωής μου»

– «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου τόσο όσο σιχαίνομαι όλους εσάς. »

– «Θέλω να αφήσω στον κόσμο όσο περισσότερο πόνο μπορώ, ώστε όλοι όσοι δεν μπορώ να σκοτώσω να θυμούνται αυτή τη μέρα για πάντα…»

– «Θα κάνω ό, τι περνά από το χέρι μου για να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ.»

– «Μόνο μερικοί από εσάς αξίζουν να ζήσουν»

Σε σημείωμά του – προαναγγελία για την επίθεση, ο Bekmansurov διευκρίνισε ότι «δεν είναι τρομοκρατική επίθεση, δεν ανήκω σε εξτρεμιστική οργάνωση. Δεν είμαι θρήσκος ούτε ασχολούμαι με τη πολιτική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνω».

Σε άλλο βίντεο που μεταδόθηκε μέσω του Twitter εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης να περιφέρεται στους χώρους του Πανεπιστημίου, φορώντας μαύρα ρούχα, κράνος και κρατώντας ένα όπλο:

Σπουδαστές απεικονίζονται σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να παρακολουθούν έντρομοι όσα συμβαίνουν στον χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονται στο σημείο παρέχοντας βοήθεια στους τραυματίες.

Πυροβολισμοί σε Πανεπιστήμιο της Ρωσίας 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo


Φωτογραφία αρχείου 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Περμ στη Ρωσία 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Περμ της Ρωσίας 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo

Ένοπλες δυνάμεις έξω από το Πανεπιστήμιο Περμ της Ρωσίας 2021 Anastasia Yakovleva/AP Photo

Φονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πέρμ της Ρωσίας 2021/Anastasia Yakovleva/AP Photo

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα