Μακελειό στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης

Μακελειό στις ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης
Αστυνομία στο Monterey Park AP

Νεκρός εντοπίστηκε ο οδηγός του λευκού βαν, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια.

Τουλάχιστον 12 ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια, όπου άνδρας ασιατικής καταγωγής άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 10 άτομα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν πτώμα μέσα στο λευκό βαν που φέρεται να συνδέεται με την επίθεση.

Όπως ανέφεραν στο CNN αστυνομικοί, επικαλούμενοι τις πρώτες πληροφορίες από την επιχείρηση που εκτιμάται ότι σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού περικύκλωσαν το λευκό βανάκι, το οποίο ταίριαζε με την περιγραφή του οχήματος του δράστη, άκουσαν πυροβολισμό.

Αιωματικοί των αρχών επιβολής του νόμου, αφού παραβίασαν το όχημα, βρήκαν ένα πτώμα μέσα στο λευκό φορτηγάκι που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον ύποπτο της επίθεσης με τους πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια, μετέδωσε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο θυγατρικό του ABC.

Το γραφείο του σερίφη στο Λος Άντζελες, δημοσίευσε νωρίτερα φωτογραφίες του φερόμενου μακελάρη, με τον σερίφη να σημειώνει πως οι ερευνητές τον αναγνώρισαν ως ύποπτο για ανθρωποκτονία.

Δείτε τις φωτογραφίες του εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο δράστης πιστεύεται ότι είναι από 30 έως 50 ετών, βάσει της περιγραφής αυτοπτών μαρτύρων.

Η κατάσταση των 10 τραυματιών από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια, είναι από σταθερή έως κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης προσθέτοντας ότι 5 γυναίκες και 5 άνδρες σκοτώθηκαν, οι ηλικίες των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμός σήμανε στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από αναφορές για μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Monterey Park στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου (21/01), κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Monterey Park, που βρίσκεται περίπου οκτώ μίλια (13 χιλιόμετρα) ανατολικά του Λος Άντζελες, στην περιοχή όπου πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις για το κινεζικό Νέο Έτος.

Δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που λαμβάνει χώρα στην περιοχή, σύμφωνα με τους LA Times.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα