Μακελειό στο Σίδνεϊ: “Τα μάτια του ήταν άδεια” – Οι περιγραφές μάρτυρα που ήρθε αντιμέτωπος με τον δράστη

Διαβάζεται σε 2'
Λουλούδια έξω από το εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ
Λουλούδια έξω από το εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ AP Photo Rick Rycroft

Ο άνδρας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δράστη του μακελειού στο Σίδνεϊ και προσπάθησε να τον αποτρέψει, περιγράφει όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου σκοτώθηκαν βίαια έξι άνθρωποι.

Αναγνωρίσθηκε ως ο ήρωας που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη του μακελειού σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, όπου και σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε 12 ακόμα, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ο Damien Guerot ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη του αιματηρού περιστατικού. Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τον Guerot να βρίσκεται στην κορυφή μιας κυλιόμενης σκάλας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον δράστη και να προσπαθεί με κάθε μέσο να τον ακινητοποιήσει.

“Απλώς τον είδαμε να έρχεται… σκεφτόμασταν: ‘Πρέπει να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε'”, δήλωσε ο κ. Guerot σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Channel Seven.

Βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο για λίγα δευτερόλεπτα. “Τα μάτια του ήταν σαν άδεια μάτια… δεν ήταν εκεί”, είπε ο Guerot.

Στη συνέχεια, ο δράστης γύρισε και κατέβηκε πάλι τις κυλιόμενες σκάλες, με τον Guerot και έναν φίλο του να τον καταδιώκουν.

“Προσπαθήσαμε ίσως να του πετάξουμε το κολωνάκι, αλλά δεν μπορέσαμε [να τον πιάσουμε]”, δήλωσε..

Αρπάζοντας μια καρέκλα, έτρεξε πίσω από τον δράστη στο επόμενο επίπεδο. Σε εκείνο το σημείο, ένας αστυνομικός βρισκόταν επίσης πίσω από τον δράστη και οι άνδρες κατεύθυναν την επιθεωρήτρια Amy Scott στον στόχο της. Καθώς εκείνος της όρμησε με το μαχαίρι, εκείνη τον πυροβόλησε.

“Στην πραγματικότητα εκείνη ήταν η ηρωίδα, έκανε τη δουλειά”, λέει ο κ. Guerot. “Εμείς απλώς κάναμε αυτό που κάναμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα