Μακρόν σε Τζόνσον: Η τύχη της Βρετανίας είναι αποκλειστικά δική σας

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον
O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον AP

Σχετικά με το backstop, ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν αποτελεί απλώς έναν τεχνικό μηχανισμό, αλλά τον εγγυητή της σταθερότητας στην Ιρλανδία.

Το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή της Ευρώπης. Αλλά είναι χρέος μας να είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε στον Μπόρις Τζόνσον ότι η επιλογή της τύχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δική του ευθύνη, όπως και η ευθύνη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αφού δήλωσε ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν ήταν η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό μπλοκ θα είναι έτοιμο γι΄αυτό το σενάριο.

ADVERTISING

Σχετικά με το backstop, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν αποτελεί απλώς έναν τεχνικό μηχανισμό, αλλά τον εγγυητή της σταθερότητας στην Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία.

Τον προσεχή μήνα δεν θα βρούμε μία νέα συμφωνία αποχώρησης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν εντός των επομένων 30 ημερών μπορεί να βρεθεί μία εναλλακτική για το backstop απάντησε: «το backstop έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με βάση τα γεωπολιτικά δεδομένα και την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανουέλ Μακρόν, Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Δυνατή μια συμφωνία για το Brexit εντός 30 ημερών

Βρετανία: Το 52% τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για οριστική συμφωνία Brexit

SHARE: