Μαλάουι: Εντοπίστηκε χωρίς επιζώντες το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο

Διαβάζεται σε 2'
Μαλάουι: Εντοπίστηκε χωρίς επιζώντες το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο
Ο αντιπρόεδρος του Μαλάουι AP Photo

Κατεστραμμένο εντοπίστηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι και εννέα ακόμα άτομα.

Χωρίς επιζώντες βρέθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι Saulos Chilima, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Lazarus Chakwera.

Ο Saulos Chilima μαζί με εννέα ακόμη άτομα πετούσαν εντός της χώρας το πρωί της Δευτέρας (10/6), όταν το αεροσκάφος τους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου.

Το αεροπλάνο, που ήταν στρατιωτικό αεροσκάφος και πετούσε με κακές καιρικές συνθήκες, βρέθηκε εντελώς κατεστραμμένο από την ομάδα διάσωσης που προσπαθούσε να το εντοπίσει στο δάσος Τσικανγκάουα.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τρίτη (11/6), ο πρόεδρος Chakwera δήλωσε ότι ο διοικητής των δυνάμεων άμυνας του Μαλάουι τον ενημέρωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε και ότι το αεροπλάνο βρέθηκε εντελώς κατεστραμμένο.

Ο κ. Chakwera δήλωσε ότι «λυπάται βαθύτατα και λυπάται» που ενημερώνει τους πολίτες του Μαλάουι για την τρομερή τραγωδία. Ο αντιπρόεδρος και ο πρόεδρος προέρχονται από διαφορετικά κόμματα, αλλά οι δύο τους συνεργάστηκαν για να σχηματίσουν συμμαχία κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020.

Ποιος ήταν ο Saulos Chilima

Ο Saulos Chilima, 51 ετών, πήγαινε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Ralph Kasambara, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερις ημέρες.

Ο Saulos Chilima ήταν αντιπρόεδρος του Μαλάουι από το 2014. Ήταν ευρέως αγαπητός στο Μαλάουι, ιδιαίτερα μεταξύ της νεολαίας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ωστόσο, το 2022 συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι δέχθηκε χρήματα σε αντάλλαγμα για την ανάθεση κυβερνητικών συμβάσεων. Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο απέσυρε τις κατηγορίες, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του.

Ο Δρ Τσιλίμα είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα