Ο Μαργαρίτης Σχοινάς “παίζει” και για αντιπρόεδρος και για Επίτροπος Μετανάστευσης

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς “παίζει” και για αντιπρόεδρος και για Επίτροπος Μετανάστευσης
Μαργαρίτης Σχοινάς MotionTeam

Στην τελική ευθεία η συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιτεν.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη σύνθεση της οποίας θα παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη.

Η Αθήνα ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως τόσο για τη θέση που θα καταλάβει ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμους τομείς για τη χώρα, όπως τα οικονομικά, την ενέργεια, το μεταναστευτικό κοκ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, αρχικά, δεν είχε κρύψει ότι θα επιθυμούσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς να αναλάβει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στον ευρύτερο οικονομικό τομέα, όπως πχ την ενέργεια. Στη συνέχεια, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εξεταστεί από την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και άλλες θέσεις, ενδεικτικές της αξίας που διαθέτει ο Μ. Σχοινάς, αλλά και της εκτίμησης που απολαμβάνει στις Βρυξέλλες.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, έχουν πέσει και οι ιδέες να αναλάβει ο Έλληνας Επίτροπος ακόμα και τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, αλλά και υπεύθυνος για τη μετανάστευση και ασφάλεια, ώστε να συνεχίσει την – πολύ επιτυχημένη- πολιτική του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συγκεκριμένο τομέα.

Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές και καθώς οι διεργασίες στις Βρυξέλλες για την τελική σύνθεση της Επιτροπής συνεχίζονται, ούτε η Αθήνα γνωρίζει τελεσίδικα τι αρμοδιότητα θα αναλάβει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πλην, όμως, μέχρι τελευταίας στιγμής θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να μην “ριχτεί” στις “καραμπόλες” που θα γίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει την Τρίτη τη σύνθεση της Επιτροπής και, εν συνεχεία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα καλέσει τους υποψηφίους σε ακρόαση από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου. Όποιοι δε υποψήφιοι Επίτροποι απορριφθούν από το Ευρωκοινοβούλιο, θα αντικατασταθούν από τη χώρα τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα