Μάριο Ντράγκι: Λέει “όχι” στη δεύτερη δόση AstraZeneca – Θα κάνει άλλο εμβόλιο

Μάριο Ντράγκι: Λέει “όχι” στη δεύτερη δόση AstraZeneca – Θα κάνει άλλο εμβόλιο
Από τη συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι. AP

Ο Μάριο Ντράγκι καλεί όλους τους Ιταλούς να εμβολιαστούν, παραδέχεται όμως πως η αλλαγή των οδηγιών για τη χορήγηση σε άτομα κάτω των 60 προκάλεσε σύγχυση.

Διαφορετικό σκεύασμα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος όπως ανακοίνωσε δεν θα ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εμβολιαστεί αρχικά με Astrazeneca, όμως για τη δεύτερη δόση θα ακολουθήσει τη λεγόμενη «μεικτή μέθοδο» και θα του χορηγηθεί διαφορετικό σκεύασμα και επανέλαβε πως βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους .

Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι η προτεραιότητα, στην φάση αυτή, είναι να πεισθούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των εξήντα ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του Covid-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα