Μαριούπολη: 17 τραυματίες από την επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων, λένε οι Ουκρανοί

Μαριούπολη: 17 τραυματίες από την επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων, λένε οι Ουκρανοί
Το νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη AP

Ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης σε νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη, κάνει λόγο για 17 τραυματίες. Καταδικαστέα η πράξη από τον ΟΗΕ και τη Δύση.

Για 17 τραυματίες μεταξύ του προσωπικού, κάνει λόγο ο ΟΗΕ στον πρώτο απολογισμό του, μετά την επίθεση σε νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε την επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, φαίνονται τα συντρίμμια από το εσωτερικό της μονάδας.

Μεταξύ άλλων, παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια», είπε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο Παίδων στην πόλη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο Παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters, με τη Ρωσία να αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

ΟΗΕ: Καμία υγειονομική μονάδα “δεν πρέπει να είναι στόχος”

Καμία υγειονομική μονάδα στην Ουκρανία «δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ στόχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουρατζίς, αντιδρώντας στις αναφορές για την καταστροφή του νοσοκομείου παίδων από τον ρωσικό στρατό.

Ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν «να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας, νοσοκομεία, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ασθενοφόρα», είπε.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο Πάβλο Κιριλένκο, το νοσοκομείο παίδων της Μαριούπολης, μιας πόλης λιμανιού που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό, καταστράφηκε σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Υπάρχουν 17 επιβεβαιωμένοι τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου», είπε ο αξιωματούχος στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε παιδί» μεταξύ των τραυματιών και «κανένας θάνατος», σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς.

Τζόνσον: “Ανήθικη” η επίθεση στο νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα «ανήθικη» τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που άφησε 17 τραυματίες από το προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με περιφερειακό αξιωματούχο.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ευάλωτους και ανυπεράσπιστους», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, κοινοποιώντας μέσω Twitter ένα άρθρο σχετικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά πώς να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές και θα απαιτήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε σήμερα ότι σκόπευε να συνεχίσει την παράδοση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ως μέρος της αμυντικής υποστήριξης της χώρας.

Περίπου 3.615 NLAW (φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι) έχουν παραδοθεί «μέχρι σήμερα» και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδώσει «περισσότερους», είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκε επίσης μια «μικρή αποστολή» αντιαρματικών πυραύλων Javelin.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα