Μασκ, Μπέζος, Ζάκερμπεργκ: Πώς θα έμοιαζαν οι δισεκατομμυριούχοι αν ήταν άστεγοι

Μασκ, Μπέζος, Ζάκερμπεργκ: Πώς θα έμοιαζαν οι δισεκατομμυριούχοι αν ήταν άστεγοι
Έλον Μασκ AP Photo/Benjamin Fanjoy

Ένας digital creator αποτυπώνει σε εικόνες που δημιουργήθηκαν μέσω Al πώς θα έμοιαζαν οι πλουσιότεροι ανθρώποι στον κόσμο εάν ήταν φτωχοί και άστεγοι.

Η Τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας και ένας Ινδός digital creator αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει με έναν έξυπνο τρόπο, προκειμένου να αποτυπώσει σε ευφάνταστες εικόνες το πώς θα ήταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, εάν ήταν φτωχοί και άστεγοι.

Ο Sahid Sk, όπως ονομάζεται ο ταλαντούχος ψηφιακός δημιουργός, μοιράστηκε στη σελίδα του στο Instagram εννέα φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί μέσω της Τεχνητής νοημοσύνης και παρουσιάζουν (με τη σειρά εμφάνισεις) τους δισεκατομμυριούχους: Μουκές Αμπάνι, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ, Μπέρναρντ Άρνολντ, Μπιλ Γκέιτς, Τζακ Μα, Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ, Γκόταμ Αντάνι.

Στις εικόνες, οι πάμπλουτοι εμφανίζονται ταλαιπωρημένοι, με βρώμικα ρούχα, κάπως γερασμένοι και σκυθρωποί.

Δείτε τις φωτογραφίες

(πατώντας το δεξί βελάκι)

Μουκές Αμπάνι

Είναι Ινδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reliance Industries Ltd. (RIL), μιας εταιρείας που εντάσσεται στη λίστα Fortune Global 500 και της πολυτιμότερης εταιρείας της Ινδίας σε αγοραία αξία. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η καθαρή περιουσία του Αμπάνι υπολογίζεται σε 83,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2023, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ασία και τον 10ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Είναι Αμερικανός προγραμματιστής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook μαζί με τους Εντουάρντο Σάβεριν, Ντάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιούζ, συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Είναι δισεκατομμυριούχος, καθώς κατέχει το 28% των μετοχών του Facebook, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου το 2017, με περιουσία που ανέρχεται στα 128 δισεκατομμύρια δολάρια (2022). Το 2010 το περιοδικό Time ανέδειξε τον Ζάκερμπεργκ ως Πρόσωπο της Χρονιάς.

Γουόρεν Μπάφετ

Είναι Αμερικανός ολιγάρχης, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, και είναι ο προεδρεύων, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway. Συγκαταλέγεται αδιάλειπτα ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και το 2008 ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος. Το 2012 το περιοδικό Time τον συγκατέλεξε ανάμεσα στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Μπέρναρντ Άρνολντ

Είναι Γάλλος επιχειρηματίας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης. Είναι ο ιδρυτής, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton , της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Ο Άρνολντ έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 208,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με το Forbes, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η οικογένειά του θεωρείται επίσης μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο.

Μπιλ Γκέιτς

Είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης. Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως.

Αρχίζοντας από το 1987, ο Γκέιτς συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίωςΑπό το 1995 έως το 2017, κατείχε τον τίτλο Forbes του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο κάθε χρόνο, εκτός από το 2010 έως το 2013. Τον Οκτώβριο του 2017, τον ξεπέρασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazo , Τζεφ Μπέζος , ο οποίος είχε εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 90,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε σύγκριση με την καθαρή περιουσία του Γκέιτς 89,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εποχή εκείνη. [16] Από τον Φεβρουάριο του 2023, ο Γκέιτς έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθιστώντας τον τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Τζακ Μα

Είναι Κινέζος μεγιστάνας, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba Group, μιας πλατφόρμας στο Διαδίκτυο με βάση τις επιχειρήσεις. Το 2014, κατετάχθη ως ο 30ς πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο σε ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε το Forbes. Το 2015, του τιμήθηκε το Ασιατικό Βραβείο του Επιχειρηματία της Χρονιάς. Το 2017, το Fortune κατέταξε τον Μα στην δεύτερη θέση στην Παγκόσμια λίστα με τους 50 Μεγαλύτερους Ηγέτες.

Τζεφ Μπέζος

Είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζος, περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες.

Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ο Μπέζος ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγο πάνω από 90 δισ. δολάρια. Αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο, καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και έμεινε στην δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια. Αργότερα, όμως, ο Τζεφ Μπέζος κατάφερε να γίνει ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνούσε τα 138 δισ. δολάρια, πριν τον ξεπεράσει ο Έλον Μασκ.

Έλον Μασκ

Είναι επιχειρηματίας, μηχανικός και εφευρέτης νοτιοαφρικανικής καταγωγής.Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc.Στα μέσα Ιανουαρίου του 2021, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισ. δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index. Τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του Μασκ είχε εκτιμηθεί περίπου στα 24,6 δις δολ.

Γκόταμ Αντάνι

Ινδός δισεκατομμυριούχος βιομήχανος που είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Adani Group, ενός πολυεθνικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που ασχολείται με την ανάπτυξη και τη λειτουργία λιμένων στην Ινδία Τον Ιανουάριο του 2023, μετά από κατηγορίες για χειραγώγηση μετοχών και απάτη από την αμερικανική εταιρεία ακτιβιστών short selling Hindenburg Research, η περιουσία του Adani και της οικογένειάς του έχει πέσει κατακόρυφα πάνω από 50% σε περίπου 50,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, από τον Μάρτιο του 2023, ενώ έπεσε στην 24η θέση στη λίστα Forbes Real Time Billionaires .

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα