Μπούντεσταγκ: Τελευταία ομιλία Μέρκελ, με ευτράπελα και συμβουλές

Μπούντεσταγκ: Τελευταία ομιλία Μέρκελ, με ευτράπελα και συμβουλές
H Άγγελα Μέρκελ AP/Markus Schreiber

Οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις και η Αγγελα Μέρκελ παίζει όλα τα χαρτιά της για να στηρίξει τον Αρμιν Λάσετ.

Mε τις δημοσκοπήσεις να αυξάνουν τη διαφορά του SPD από το συντηρητικό μπλοκ των CDU/CSU στις 6 μονάδες, η Αγγελα Μέρκελ βάζει τα δυνατά της για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επιχειρεί πλέον να παίξει το χαρτί της κινδυνολογίας γι’ αυτό και στην -κατά πάσα πιθανότητα τελευταία- ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο είπε: “Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μίας κυβέρνησης του SPD με την ακροαριστερά (Die Linke) και τους πράσινους και ενός σχήματος του CDU και του CSY με καγκελάριο τον Αρμιν Λάσετ, μια κυβέρνηση του μέτρου δηλαδή”.

Ο Λάσετ, συνέχισε η Μέρκελ, θα εγγυηθεί τη σταθερότητα της Γερμανίας, την αξιοπιστία της και τη λογική σε μία προσπάθεια να φέρει σε δύσκολη θέση τον υποψήφιο του SPD Ολαφ Σολτς ο οποίος πάντως σπεύδει να πάρει αποστάσεις από το Die Linke.

Για το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία, το πολιτικό κατεστημένο πιστεύει ότι δεν δεσμεύεται στο θέμα του ΝΑΤΟ και στην εν γένει συνεργασία με τις ΗΠΑ. Ο Σολτς έχει πει από την πλευρά του ότι δεν είναι κόμμα κατάλληλο προς συνεργασία.

Από την ομιλία της δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Κάποια στιγμή ένας αντιπολευόμενος βουλευτής της είπε ότι “πρέπει να ντρέπεται” για να απαντήσει η Καγκελάριος ότι εδώ θα ακούτε αυτά που πρέπει να συζητηθούν γιατί εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας. Εχω υπηρετήσει αυτό το κοινοβούλιο τα τελευταία 30 χρόνια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα