Μετανάστες ταξίδεψαν 11 μέρες ισορροπώντας σε πηδάλιο πλοίου

Μετανάστες ταξίδεψαν 11 μέρες ισορροπώντας σε πηδάλιο πλοίου
Twitter/@EFE_Canarias

Τρεις μετανάστες που ξεκίνησαν από τη Νιγηρία άντεξαν 11 μέρες καθισμένοι σε πηδάλιο δεξαμενόπλοιου μέχρι να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά.

Τρεις μετανάστες που επι 11 μέρες ήταν καθισμένοι σε πηδάλιο δεξαμενόπλοιου διέσωσε η ισπανική ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Νιγηρία κι έφτασαν στα Κανάρια Νησιά. Εκεί όταν τους βρήκε η ακτοφυλακή διαπιστώθηκε πως όλο αυτό το διάστημα ισορροπούσαν στο πηδάλιο, ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Σε φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter το λιμενικό τη Δευτέρα, οι τρεις μετανάστες φαίνονται σκαρφαλωμένοι στο πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου πετρελαιοειδών και χημικών Alithini II. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και παρακολουθύνται από τις υπηρεσίες υγείας για αφυδάτωση και υποθερμία.

Το πλοίο, με σημαία Μάλτας, έφτασε στα Κανάρια νησιά το απόγευμα της Δευτέρας από το Λάγος της Νιγηρίας, αναφέρει ο Guardian.

“Δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά. Αλλα δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη” έγραψε στο Twitter  μια δημοσιογράφος και σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα μετανάστευσης.

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά έχουν αυξηθεί δραματικά από τα τέλη του 2019, μετά την ενίσχυση των ελέγχων στις μεσογειακές διαδρομές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα