Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη

Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη
Λευκός καρχαρίας Getty Images/iStockphoto

Θανατηφόρα επίθεση από λευκό καρχαρία μήκους 5,7 μέτρων δέχτηκε ένας 53χρονος στο Μεξικό. Σοκάρει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα.

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 53χρονος στο Μεξικό, στην πρώτη θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία για το 2023.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις αρχές του μήνα, ο 53χρονος Manuel Lopez, ο οποίος είχε καταδυθεί για να μαζέψει όστρακα στα ανοιχτά του Benito Juárez στη Sonora, στη δυτική ακτή του Μεξικού, δέχθηκε επίθεση από έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.

Ο λευκός καρχαρίας μήκους 5,7 μέτρων αποκεφάλισε τον 53χρονο, καθώς δάγκωσε το κεφάλι του, κόβοντάς το κατευθείαν.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στο Tracking Sharks, ο Lopez βουτούσε όταν το ζώο του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο του ώμους”.

Ο ψαράς Jose Bernal είπε ότι αρκετοί καρχαρίες είχαν εντοπιστεί στα νερά το προηγούμενο διάστημα μέρες, για αυτό και οι περισσότεροι ψαράδες δεν είχαν βγει έξω για αρκετές ημέρες.

Όμως η έλλειψη θαλασσινών, εκτόξευσε τη ζήτηση στην περιοχή, οδηγώντας τον Lopez στην απόφαση να βουτήξει, καθώς είχε ανάγκη από χρήματα.

Δεν είναι σαφές τι ώθησε τον λευκό καρχαρία να επιτεθεί στον άτυχο άνδρα, αλλά θα μπορούσε να είχε προσελκυστεί από τις αναταράξεις και τους ήχους που δημιουργούσε ο Lopez ενώ μάζευε μαλάκια, ανέφερε η Tracking Sharks.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα