Μιανμάρ: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ

Μιανμάρ: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ AP

Ο Αμερικανος δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών για υποκίνηση και για παραβιάσεις του μεταναστατευτικού και αντιτρομοκρατικού νόμου.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ βγήκε από την φυλακή και ήδη βρίσκεται στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει μακριά από την Μιανμάρ (Βιρμανία), δήλωσε ο εργοδότης του, μόλις τρεις ημέρες αφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για υποκίνηση σε ανυπακοή, παραβίαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης και σύσταση συμμορίας.

«Σπουδαία νέα. Ακούω ότι ο @DannyFenster είναι έξω», έγραψε στο Twitter ο Σόνι Σβε, εκδότης του Frontier Myanmar, όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από άλλη πηγή του online περιοδικού.

Βιρμανική κυβερνητική πηγή ανακοίνωσε στην συνέχεια ότι ο Ντάνι Φένστερ αποφυλακίσθηκε και απελαύνεται από την Μιανμάρ.

Ο Ντάνι Φένστερ, διευθυντής του Frontier Myanmar, συνελήφθη τον Μάιο, ενώ προσπαθούσε να φύγει από το χάος που επικρατούσε στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τα τελευταία χρόνια στην χώρα, όπου το πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης υπό την Αούνγκ Σαν Σου Τσι τερμάτισε την διστακτική πορεία προς την δημοκρατία της τελευταίας δεκαετίας και πυροδότησε μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η στρατιωτική χούντα έχει συλλάβει περισσότερους από 100 δημοσιογράφους ανάμεσα στις χιλιάδες ανθρώπων που κρατούνται για την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.

Η χούντα συνεχίζει την αιματηρή καταστολή των αντιφρονούντων. Περισσότεροι από 1.200 πολίτες έχουν σκοτωθεί και 7.000 βρίσκονται στις φυλακές, σύμφωνα με την Ενωσης Υποστήριξης Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα