Μικολάιφ: Νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς Ουκρανός μεγιστάνας – Σκοτώθηκε και η σύζυγός του

Μικολάιφ: Νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς Ουκρανός μεγιστάνας – Σκοτώθηκε και η σύζυγός του
Θλίψη για τους βομβαρδισμούς στο Μικολάιφ AP

Νεκρός από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, μετά από βομβαρδισμό του σπιτιού του στο Μικολάιφ, έπεσε Ουκρανός μεγιστάνας. Σκοτώθηκε και η σύζυγός του, που βρισκόταν στην οικία.

Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, κατά τη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών στην πόλη Μικολάιφ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC, ο 74χρονος Ολεξέι Βαντατούεσκι και η σύζυγός του, σκοτώθηκαν από ρίψη πυραύλου στο σπίτι τους τη νύχτα.

Ο Βαντατούρσκι ήταν ιδιοκτήτης της Nibulon, ισχυρής εταιρείας που ασχολείται με τις εξαγωγές σιτηρών, ενώ είχε λάβει και το βραβείο “Ήρωας της Ουκρανίας”.

Το Μικολάιφ έγινε στόχος μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών, πιθανώς «των σφοδρότερων» από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ο οποίος άφησε δύο νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Το Μικολάιφ υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς σήμερα. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Ολεκσάντρ Σενκέβιτς, σημειώνοντας ότι «ισχυρές εκρήξεις» ακούστηκαν δύο φορές κατά τη νύχτα από Σάββατο προς Κυριακή.

Άλλοι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές του Χάρκοβο (ανατολικά) και του Σούμι (βορειοανατολικά).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε «μια σειρά εκρήξεων» στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της δεύτερης ουκρανικής πόλης, Ιγκόρ Τερέκοφ.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Σούμι, η οποία έγινε στόχος «περισσότερων από 50 βομβαρδισμών» τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ντίμτρο Ζιβίτσκι.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέσκ, όπου η Μόσχα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων της, είπε ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς το Σάββατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα