Μόσχα: Ντοκουμέντο μέσα από το φλεγόμενο Superjet – Πώς αναπήδησε και πήρε φωτιά

Μόσχα: Ντοκουμέντο μέσα από το φλεγόμενο Superjet – Πώς αναπήδησε και πήρε φωτιά

Το Sukhoi Superjet-100 πραγματοποίησε προσγείωση κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες. Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή της πρόσκρουσης αλλά και το πώς βίωσαν οι επιβάτες τον απόλυτο τρόμο.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, όταν ένα αεροσκάφος (SU1492) τυλίχθηκε στις φλόγες κάνοντας αναγκαστική προσγείωση.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο, το αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του απέτυχε την πρώτη φορά να “πατήσει” στον αεροδιάδρομο και κατά τη δεύτερη φορά συγκρούστηκε απότομα με το έδαφος με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά.

Πρόκειται για πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα ρωσικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται χρήστες του Twitter που ήταν παρόντες, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί.

Ακόμα ένα ανατριχιαστικό βίντεο μέσα από το φλεγόμενο αεροσκάφος που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Sputnik:

Από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βισνέφσκι. Άλλοι δύο έχουν εισαχθεί στην κλινική Σκλιφοσόφσκι, και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Χίμκι.

Το Sukhoi Superjet 100 προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο απ’ όπου είχε απογειωθεί νωρίτερα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του, σύμφωνα με την πρώτη, επίσημη ενημέρωση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017. “Η εκκένωση του αεροπλάνου SSJ100 ξεκίνησε 55 δευτερόλεπτα πριν από το καθορισμένο όριο των 90 δευτερολέπτων”, ανακοίνωσε ακόμη η Aeroflot.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα