Moskva: Οι τελευταίες στιγμές πριν τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού – Έκκληση για βοήθεια από το πλήρωμα

Moskva: Οι τελευταίες στιγμές πριν τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού – Έκκληση για βοήθεια από το πλήρωμα
Το καταδρομικό Moskva AP

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του ρωσικού καταδρομικού Moskva πριν βυθιστεί. Ώρες αγωνίας για τα μέλη του πληρώματος που καλούν σε βοήθεια. "Χτυπηθήκαμε δύο φορές, το πλοίο γέρνει", ακούγεται.

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποκαλύπτει τις στιγμές αγωνίες του πληρώματος του ρωσικού καταδρομικού πλοίου Moskva λίγο μετά το χτύπημα από δύο ουκρανικούς πυραύλους Neptune και τελικά τη βύθισή του στη Μαύρη Θάλασσα.

Μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να καλεί σε πανικό για βοήθεια από τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και να λέει πως το πλοίο έχει δεχθεί δύο χτυπήματα και γέρνει καθώς και πως η επικοινωνία με τη γέφυρα του πλοίου έχει διακοπεί, ενώ κατά την ηχογράφηση ακούγονται να χτυπούν σειρήνες.

Ο ουκρανικός στρατός, όπως αναφέρει η Daily Mail, ισχυρίζεται ότι το ντοκουμέντο είναι λίγο πριν βυθιστεί το καταδρομικό 12.490 τόνων, που η Μόσχα υποστηρίζει ότι η βύθισή του ήταν αποτέλεσμα εκρήξεων που σημειώθηκαν στις αποθήκες πυρομαχικών του πλοίου.

“Ρυμουλκό πώς με ακούς; Εδώ Moskva. Υπάρχουν δύο τρύπες κάτω από την ίσαλο γραμμή. Γέρνει στο πλάι. Επαναλαμβάνω γέρνει στο πλάι. Η επικοινωνία με τη γέφυρα έχει κοπεί, υπάρχει σιωπή. Γέρνει στο πλάι. Η κλίση είναι 30 μοίρες, γέρνει. Δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθείς. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια διάσωση του πληρώματος”, ακούγεται να λέει μέλος του πληρώματος σε ένα ρυμουλκό που φαίνεται πως βρίσκεται κοντά για την παροχή βοήθειας.

Υπενθυμίζεται οτι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι το σοβιετικής κατασκευής καταδρομικό είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά, η οποία – σύμφωνα με το Κίεβο – ήταν αποτέλεσμα ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει από την πλευρά της ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva με πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες υλικές ζημιές.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για απώλειες μεταξύ των 510 μελών του πληρώματος του Moskva.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίσθηκε ότι το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το ρωσικό καταδρομικό. Ουκρανικές πηγές δήλωσαν ωστόσο ότι οι επιχειρήσεις εκκένωσης του πλοίου απέτυχαν λόγων των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα