Μπάιντεν: Έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον Πούτιν για την Ουκρανία

Οι Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή τους στη Γενεύη 2022 Patrick Semansky/ap

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται για να αναπτύξουν αμερικανικές ή νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία αλλά στο εγγύς μέλλον ενδέχεται να μετακινηθούν εκει κάποιοι από τους 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες που είναι σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη (25/01) ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην περίπτωση μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του σε ένα μικρό κατάστημα στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν είπε ότι «δεν είχε την πρόθεση» να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες ή δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε αμερικανικές ή νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία», τόνισε. Πρόσθεσε όμως ότι μπορεί να μετακινήσει στο εγγύς μέλλον κάποιους από τους 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Ο Μπάιντεν παρατήρησε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στη στάση των ρωσικών δυνάμεων και επανέλαβε ότι θα είναι τεράστιες οι συνέπειες παγκοσμίως αν ο Ρώσος πρόεδρος εισβάλει στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε από μια δημοσιογράφο αν θα σκεφτόταν να επιβάλει κυρώσεις στον Πούτιν προσωπικά, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «Ναι», προσθέτοντας: «Μπορώ να το φανταστώ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΠΟΥΤΙΝ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK