Μπόρις Τζόνσον: Αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία

Μπόρις Τζόνσον: Αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία
Μπόρις Τζόνσον ap

Στην απόφαση να αποχωρήσει από την κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον. Τι αναφέρει στη δήλωσή του.

Εκτός της κούρσας διαδοχής για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και την ηγεσία των Τόρις έθεσε εαυτόν ο Μπόρις Τζόνσον, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι έχει την υποστήριξη των βουλευτών που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “αυτό απλά δεν θα ήταν το σωστό”, καθώς “δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο”.

Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

Στη δήλωσή του, στην οποία περιγράφει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, γράφει: “Απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχω ξεπεράσει το πολύ υψηλό εμπόδιο των 102 υποψηφιοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός εισηγητή και ενός υποστηρικτή, και θα μπορούσα να θέσω την υποψηφιότητά μου αύριο”.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε: “Υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να επιτύχω στις εκλογές με τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος – και ότι θα μπορούσα πράγματι να επιστρέψω στην Ντάουνινγκ Στριτ την Παρασκευή”.

“Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχω δυστυχώς καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό απλά δεν θα ήταν το σωστό. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο κοινοβούλιο” σημείωσε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρώην πρωθυπουργός, που επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Καραϊβική για να συμμετάσχει στην κούρσα, είχε συγκεντρώσει μέχρι την Κυριακή περί τις 60 υπογραφές, έναντι περισσότερων των 140 για τον Ρίσι Σουνάκ και 25 για την Πένι Μόρντοντ.

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τους δύο άλλους διεκδικητές της ηγεσίας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να συνταχθούν μαζί του στην προσπάθειά του για την επιστροφή του στην ηγεσία.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Ρίσι Σούνακ φαίνεται να έρχεται πιο κοντά στην πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα