Μυστήριο στις φυλακές της Αλαμπάμα: Κρατούμενος απέδρασε – Αγνοείται η δεσμοφύλακάς του

Μυστήριο στις φυλακές της Αλαμπάμα: Κρατούμενος απέδρασε – Αγνοείται η δεσμοφύλακάς του
Ο κρατούμενος και η δεσμοφύλακάς του U.S. Marshals Service via AP / Policía del Condado Lauderdale via AP

Συναγερμός στην Αλαμπάμα για τον εντοπισμό ενός επικίνδυνου κρατουμένου και μιας σωφρονιστικής υπαλλήλου. Οι αρχές εξετάζουν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο η δεσμοφύλακας να βοήθησε τον άνδρα να αποδράσει.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές αρχές στην Αλαμπάμα για τον εντοπισμό ενός κρατούμενου, καταδικασμένου για δολοφονία και μιας σωφρονιστικής υπαλλήλου, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή.

Η Βίκι Γουάιτ, σωφρονιστική υπάλληλος στην κομητεία Λόντερντεϊλ έβγαλε τον Κέισι Γουάιτ (απλή συνωνυμία) από τη φυλακή το πρωί της Παρασκευής, με την αιτιολογία ότι πηγαίνουν στο δικαστήριο της κομητείας για αξιολόγηση της ψυχικής του υγείας.

Η ίδια είπε στους συναδέλφους της ότι μετά τη μεταγωγή θα επισκεπτόταν κάποια κλινική, καθώς δεν αισθανόταν πολύ καλά. Ώρες αργότερα οι αρχές των φυλακών διαπίστωσαν ότι ούτε υπήρχε κάποια προγραμματισμένη ακρόαση του κρατούμενου, ούτε η δεσμοφύλακας είχε πάει στο ιατρικό κέντρο, ώστε να την εξετάσουν.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αρχές των ΗΠΑ προσφέρουν 10.000 δολάρια για οποιαδήποτε πληροφορία θα τις οδηγήσει στον εντοπισμό τους. Την ίδια ώρα, εξετάζουν όλες τις πιθανότητες, εικάζοντας ότι η δεσμοφύλακας ίσως βοήθησε τον άνδρα να δραπετεύσει.

«Γνωρίζοντας τον κρατούμενο, θεωρώ ότι η υπάλληλος βρίσκεται σε κίνδυνο ανεξαρτήτων συνθηκών. Έχει καταδικαστεί για φόνο και δεν έχει κάτι να χάσει. Είτε τον βοήθησε ή όχι να δραπετεύσει, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση ως τέτοια μέχρι να έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις για το τι συνέβη. Προς το παρόν, θεωρούμε ότι η υπάλληλος έφυγε χωρίς τη θέλησή της μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Είτε όμως τον βοήθησε, είτε όχι, νομίζουμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο», ισχυρίστηκε συνάδελφός της.

Ο Κέισι Γουάιτ εξέτιε κάθειρξη 75 ετών για μια σειρά από εγκλήματα που διέπραξε στην κομητεία Λάιμστοουν το 2015. Ο φάκελός του περιελάμβανε εισβολή σε σπίτι, κλοπή αυτοκινήτου και καταδίωξη της αστυνομίας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ.

Το 2020, ομολόγησε τη δολοφονία μιας γυναίκας το 2015 στο Ρότζερσβιλ της Αλαμπάμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας. Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε αθώος για το έγκλημα και κρατήθηκε στο κέντρο κράτησης εν αναμονή της δίκης.

Ο άνδρας σκόπευε να δραπετεύσει και να πάρει ένα άτομο όμηρο το 2020, σύμφωνα με τις αρχές, αλλά το σχέδιό του ανακαλύφθηκε και έκτοτε βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Επειδή η Βίκυ Γουάιτ είχε πιστόλι 9 χιλιοστών, οι αρχές υποθέτουν ότι ο Κέισι Γουάιτ, είναι πλέον οπλισμένος και θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα