Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο Ιράν

Ναγκόρνο Καραμπάχ:  Μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο Ιράν
Πτήση drone. Φωτό αρχείου. AP

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων αγνώστης προέλευσης drone συνετρίβη κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν.

Ενα ξένο, άγνωστης προέλευσης μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη την Τρίτη στο Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, την ώρα που το Μπακού και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα χωριό της περιοχής Παρσαμπάντ, στην επαρχία Αρντέμπιλ (βορειοδυτικά), χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, αναφέρει το Irna, επικαλούμενο τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας, Μπεχρούζ Νενταγί.

«Η προέλευση του drone και οι αιτίες της συντριβής του στην περιοχή αποτελούν αντικείμενο έρευνας», αναφέρει το Irna.

To drone «θα μπορούσε να ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν ή στην Αρμενία, δεδομένου ότι διεξάγονται μάχες από την άλλη πλευρά των βορείων συνόρων του Ιράν», ανέφερε η ίδια πηγή.

Αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξακολουθούσαν σήμερα να μάχονται σε πολλούς τομείς του μετώπου, παραβιάζοντας για τέταρτη ημέρα μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα