Ναγκόρνο Καραμπάχ: Λίγα χιλιόμετρα από την Σούσα οι αζερικές δυνάμεις

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Λίγα χιλιόμετρα από την Σούσα οι αζερικές δυνάμεις
Συνεχίζονται οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ AP

Οι αζερικές δυνάμεις απέχουν "το πολύ" 5 χλμ. από την πόλη Σούσα, δηλώνει ο πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απέχουν μερικά χιλιόμετρα από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος αυτής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, όπου από τα τέλη Σεπτεμβρίου συνεχίζοναι οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμένιων αυτονομιστών.

«Ο εχθρός απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Σούσα, το πολύ 5 χιλιόμετρα», είπε ο Αραΐκ Χαρουτιουνιάν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Ο βασικός στόχος του εχθρού είναι να εισβάλει στη Σούσα (…) και όποιος ελέγχει τη Σούσα, ελέγχει το Αρτσάχ», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Σούσα απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του θύλακα, και βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία. Είναι χτισμένη σε ύψωμα και όποιος την κατέχει μπορεί να βάλει στο στόχαστρο την πρωτεύουσα των αυτονομιστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τις επόμενες ημέρες πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση στο μέτωπο και να τιμωρήσουμε τον εχθρό προ των πυλών της Σούσα», συνέχισε ο Χαρουτιονιάν σε αυτό το βίντεο που έχει γυριστεί κοντά σε έναν ιστορικό αρμενικό ναό αυτής της πόλης. «Θα ενωθούμε και θα αγωνιστούμε μαζί», πρόσθεσε.

Αφότου ξανάρχισαν οι μάχες, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι αζέρικες δυνάμεις έχουν ανακτήσει εδάφη που δεν είχαν υπό τον έλεγχό τους από τη δεκαετία του 1990, μετά τον πόλεμο που οδήγησε στην απόσχιση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο σήμερα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει κηρύξει την ανεξαρτησία του, με την ονομασία Δημοκρατία του Αρτσάχ, όμως δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα