Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών
Βομβαρδισμοί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (φωτογραφία αρχείου) AP

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ έγινε στόχος έντονων βομαρδισμών στη διάρκεια της νύχτας. Ακούγονταν προειδοποιητικές σειρήνες. Ακολουθούσε σειρά δυνατών εκρήξεων.

Η πρωτεύουσα της αποσχιθείσας περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ, έγινε στόχος έντονων βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Σε τακτά διαστήματα, σχεδόν κάθε ώρα, ακούγονταν οι προειδοποιητικές σειρήνες στην πόλη, η οποία ήταν βυθισμένη σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι.

Κάθε φορά ακολουθούσε μια σειρά δυνατών εκρήξεων, η προέλευση των οποίων δεν ήταν δυνατό να καθοριστεί: ρουκέτες, πύραυλοι, πυρά του πυροβολικού ή αερο-πορικοί βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με κάτοικο, επρόκειτο χωρίς αμφιβολία για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στην πόλη από το Σαββατοκύριακο, όταν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έθεσαν στο στόχαστρό τους το Στεπανακέρτ, μια πόλη με 55.000 κατοίκους σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα βουνά του Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και το ξημέρωμα, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα