Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στους 244 οι νεκροί στρατιώτες

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στους 244 οι νεκροί στρατιώτες
Μια γυναίκα στα συντρίμμια του σπιτιού της στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ AP

Ακόμα 21 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν. Συνολικά 244 έχουν σκοτωθεί από όταν ξέσπασε ο πόλεμος στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι του θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσαν σήμερα πως άλλοι 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στους 244 αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι μάχες έχουν φθάσει στο χειρότερο επίπεδό τους από τα χρόνια της δεκαετίας του 1990, όταν περίπου 30.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο Πούτιν ζητά να σταματήσουν οι συγκρούσεις

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των μαχών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ενώ συνεχίζονται, για ένατη ημέρα, οι συγκρούσεις μεταξύ των Αζέρων και των Αρμένιων αυτονομιστών σε αυτόν τον ορεινό θύλακα.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε για άλλη μια φορά ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν αμέσως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις» ανέφερε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η επικοινωνία αυτή έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα