Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τρία αζέρικα αεροσκάφη λέει πως κατέρριψε η Αρμενία - Διαψεύδει το Μπακού

This image taken from a video released by Armenian Defense Ministry on Friday, Oct. 2, 2020 an Armenian serviceman fires a cannon towards Azerbaijan positions at the contact line of the self-proclaimed Republic of Nagorno-Karabakh, Azerbaijan. Clashes broke out Sunday in Nagorno-Karabakh, a region within Azerbaijan that has been controlled by ethnic Armenian forces backed by the Armenian government since the end of a separatist war a quarter-century ago. (Armenian Defense Ministry via AP)
Εικόνα από βίντεο του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας AP

Μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου το Αζερμπαϊτζάν

Νέα, μεγάλης κλίμακας επίθεση, στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εξαπέλυσαν το πρωί του Σαββάτου, χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα στρατεύματα προήλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αρμενικό στρατό.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, επιβεβαιώνει την επίθεση των Αζέρων, λέγοντας πως αποκρούστηκε, κάνοντας παράλληλα λόγο για μεγάλες απώλειες από πλευράς Αζερμπαϊτζάν.

Το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητη πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ακόμη ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το TASS, κάτι που διέψευσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Βαγκίφ Ντιαργκάλι σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Αζερμπαϊτζάν «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό των αρμενικών δυνάμεων».

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

SHARE:

24Media Network