NASA: Έφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή Artemis 1 – Εντυπωσιακές εικόνες

NASA: Έφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή Artemis 1 – Εντυπωσιακές εικόνες
Εικόνες από την αποστολή Artemis 1 στη Σελήνη NASA via AP

Στη Σελήνη έφτασε η ιστορική αποστολή Artemis 1, πέντε ημέρες μετά την πετυχημένη εκτόξευσή της. Εντυπωσιακές εικόνες από την κάψουλα Orion.

Πέντε ημέρες μετά την πετυχημένη εκτόξευσή της, η ιστορική αποστολή Artemis 1 έφτασε στη Σελήνη.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό επίτευγμα της NASA εδώ και 50 χρόνια και το πρώτο θετικό δείγμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, η κάψουλα Orion της αποστολής πραγματοποιεί τον γύρο της Σελήνης, χωρίς να προσεδαφιστεί σε αυτή, για να διαπιστωθεί αν θα καταφέρει στο μέλλον να μεταφέρει ανθρώπους που θα ξαναπατήσουν στο φεγγάρι.

Αφού τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτή θα επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου. Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 25 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 είναι δοκιμαστική και δεν έχει στόχο την προσελήνωση της κάψουλας Orion, που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά αστροναυτών.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μόνιμων βάσεων στη Σελήνη και η μετατροπή της σε ένα διαστημικό διακομιστικό σταθμό, που θα συνδέει τη Γη αρχικά με τον Άρη και αργότερα με άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα