Ναβάλνι: Συνελήφθη με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα

Ναβάλνι: Συνελήφθη με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα
Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατά τη σύλληψή του σε αεροδρόμιο της Μόσχας αμέσως μετά την επιστροφή του

Ο επικριτής του Κρεμλίνου συνελήφθη πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων σε αεροδρόμιο της Μόσχας, κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, λίγα λεπτά, το απόγευμα της Κυριακή (17/01), αφότου το αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Βερολίνο, προσγειώθηκε.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν να αγκαλιάζει την σύζυγό του Γιούλια πριν συλληφθεί από αστυνομικούς αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο στην Μόσχα.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, ο Ναβάλνι θα μείνει υπό κράτηση μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η δίκη του περί παραβίασης των όρων αναστολής παλαιότερης καταδίκης του.

Σε ανακοίνωσή του το FSIN διευκρινίζει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητούμενων από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί το 2014.

«Ο Αλεξέι συνελήφθη χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος της σύλληψής του…Δεν μου επέτρεψαν να τον πλησιάσω» όταν πέρασε τα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του Ολγκα Μιχαΐλοβα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες είχαν απειλήσει από την Πέμπτη ότι θα συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στην Ρωσία. Του προσάπτουν ότι δεν παρουσιαζόταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επιβάλλουν οι όροι ποινής φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στην οποία είχε καταδικασθεί το 2014.

Αλλαγή αεροδρομίου

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από το Βερολίνο, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης 30 λεπτών εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος».

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, και όχι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου τον Αλεξέι Ναβάλνι περίμεναν οι υποστηρικτές του και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version