Ναβάλνι: Τι παράξενο ανακάλυψε μέσα στο “μέγαρο” του Πούτιν

Ναβάλνι: Τι παράξενο ανακάλυψε μέσα στο “μέγαρο” του Πούτιν
AP Photo/Patrick Semansky

Η έρευνα του Αλεξέι Ναβάλνι στα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Ρωσίας έχει εντοπίσει ένα χλιδάτο μέγαρο, με πισίνες, σταύλους και ένα πανάκριβο μηχάνημα που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο Οργανισμός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στη Ρωσία (FBK), που έχει δημιουργήσει ο Αλεξέι Ναβάλνι, αποκάλυψε πρόσφατα νέες πληροφορίες για ένα πολυτελές κτήμα που φαίνεται να ανήκει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρχεία μεσιτικών εταιρειών, φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες και άλλες πληροφορίες, το συγκεκριμένο κτήμα βρίσκεται στην περιοχή Βάλντα και είναι το αγαπημένο του Πούτιν.

Μέσα στις εγκαταστάσεις έκτασης 7.000 τετραγωνικών, έχουν βρεθεί σταύλοι με άλογα, ένα γήπεδο γκολφ, χώροι για θεραπείες με spa και μασάζ, πισίνες, αλλά και ένας θάλαμος κρυογονικής με βάση το υγρό άζωτο (!).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του FBK, το συγκεκριμένο ακίνητο έχει μισθωθεί μέσω ενός συνεργάτη του Πούτιν, με χρήματα που προέρχονται από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους. Η οργάνωση του Ναβάλνι το περιγράφει ως μια “παιδική χαρά” για τον πρόεδρο της χώρας.

Η εταιρεία που έχει παραχωρήσει το ακίνητο, αναφέρει πως ο παρών ιδιοκτήτης του έχει περιουσία που εκτιμάται στα 2,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ).

Η έρευνα αυτή εκδόθηκε, καθώς ο Ναβάλνι παραμένει κρατούμενος και σε απεργία πείνας σε ρωσική φυλακή και οι υποστηρικτές του δέχονται εκτεταμένες πιέσεις ώστε να μην αντιδράσουν στην ποινή κράτησης 2 1/2 ετών που του έχει υποβληθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα