Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες στην Τυνησία - Ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Μετανάστες και πρόσφυγες στη θάλασσα AP

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και επτά αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πλοιάριου που μετέφερε μετανάστες στην Τυνησία.

Τέσσερις Τυνήσιοι, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, πνίγηκαν και επτά άλλοι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, ανακοίνωσε σήμερα το λιμενικό.

“Το πλοιάριο είχε αναχωρήσει από τις τυνησιακές ακτές και βυθίστηκε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη κοντά στα νησιά Κερκένα” που βρίσκονται στα ανοικτά της Σφαξ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Τυνησίας, δήλωσε ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπάμπλι εκπρόσωπος του λιμενικού.

“Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο πλοιάριο επέβαιναν 32 μετανάστες, όλοι τους Τυνήσιοι. Σώσαμε 21 και πολύ γρήγορα εντοπίσαμε το πρώτο πτώμα”, διευκρίνισε.

Έκτοτε το λιμενικό “έχει ανασύρει τρία ακόμη πτώματα, ανάμεσά τους και αυτό ενός κοριτσιού”, ηλικίας περίπου 10 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σφαξ.

“Οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων συνεχίζονται”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 χάθηκαν στη θάλασσα το 2021

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι εξαφανίστηκαν στη θάλασσα το 2021 προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Από τους περισσότερους από 115.000 μετανάστες που έφτασαν πέρυσι στην Ευρώπη, περισσότερο από το 20% προερχόταν από την Τυνησία, μια χώρα που γνωρίζει ασθενική ανάπτυξη εδώ και 10 χρόνια και όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε πρόσφατα το 18%, ενώ μεταξύ των νέων φτάνει το 41%.

Η χώρα, που αποτέλεσε λίκνο της Αραβικής Άνοιξης το 2011, διέρχεται μια σοβαρή πολιτική κρίση μετά την απόφαση του προέδρου Κάις Σαγιέντ στις 25 Ιουλίου να αναλάβει όλες τις εξουσίες, αποπέμποντας τον τότε πρωθυπουργό και παγώνοντας το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK