Νέα Ζηλανδία: Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από φωτιά

Νέα Ζηλανδία: Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από φωτιά
In this image made from video, an aerial scene shows wildfires burning in the Adelaide Hills, Australia, Tuesday, Dec. 24, 2019. (Australian Broadcasting Corporation via AP) AP

Σχεδόν 50 κτίρια καταστράφηκαν απο φωτιά που ξέσπασε σε δάσος και επεκτάθηκε σε χωριό. Δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Φωτιά κατέστρεψε δεκάδες σπίτια στη Νέα Ζηλανδία με τις αρχές να χαρακτηρίζουν «θαύμα» το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δάσος σε ορεινή περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής και, ενισχυμένη από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκε ως το χωριό Λέικ Οχάου, στα νότια, αναγκάζοντας τους κατοίκους να τραπούν σε φυγή για να σωθούν.

Περίπου πενήντα κτίρια καταστράφηκαν ενώ οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί. Έντεκα ελικόπτερα και εννιά λόχοι πυροσβεστών επιχειρήσαν για να περιορίσουν τις φλόγες, ανέφερε το νεοζηλανδικό πυροσβεστικό σώμα.

«Η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μικρό θαύμα το ότι κανένας δεν τραυματίστηκε», έκρινε ο δήμαρχος της κοινότητας Ουαϊτάκι, ο Γκάρι Κέρτσερ.

«Μίλησα με έναν άνδρα που σηκώθηκε να πάει να δει τον σκύλο του» διότι γάβγιζε συνέχεια «τα ξημερώματα, άνοιξε την πόρτα και είδε ένα πορτοκαλί τείχος», εξήγησε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι πυρκαγιές είναι σχετικά συχνές στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας αυτή την περίοδο του χρόνου, ωστόσο το πόσο ψηλά έφθαναν οι φλόγες και η σφοδρότητα της συγκεκριμένης φωτιάς είναι ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα