Νετανιάχου σε Μπάιντεν: “Κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω αμάχους” – 39 παιδιά όμως είναι νεκρά

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: “Κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω αμάχους” – 39 παιδιά όμως είναι νεκρά
Συντρίμμια στη Γάζα AP

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει αμάχους όμως η τραγική επικαιρότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά αφού 39 παιδιά είναι νεκρά.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η επικοινωνία έγινε, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος θέλησε να ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε να μην πλήττονται άμαχοι με την πραγματικότητα όμως να μην το δικαιώνει.

Μέχρι στιγμής, κυρίως από τα χτυπήματα εξ αποστάσεως, έχουν σκοτωθεί 39 παιδιά τα οποία φυσικά δεν παίρνουν μέρος στις εχθροπραξίες.

Εν τω μεταξύ, μόνο σε ένα προσφυγικό καμπ στην Παλαιστίνη, σκοτώθηκαν το Σάββατο πρωί οκτώ παιδιά γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό όπως και το γεγονός ότι κατέρρευσε, μετά από βομβαρδισμό, το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν το AP και το Al Jazeera.

“Σημαντική” επικοινωνία Μπάιντεν και με Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δέχτηκε το Σάββατο το πρώτο του τηλεφώνημα από τον Τζο Μπάιντεν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο και αυτό, μεσούσης της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα δήλωσε ότι αυτή η επικοινωνία ήταν “σημαντική” χωρίς ωστόσο να αναφέρει επί του παρόντος το ακριβές περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.

Ο Μπάιντεν έστειλε απεσταλμένο στην περιοχή την Παρασκευή για να βοηθήσει στις προσπάθειες για κατευνασμό της έντασης.

Γάζα: Σοκαρίστηκαν στο AP

Εν τω μεταξύ το AP δήλωσε«σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, που κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του οργανισμού Γκάρι Προύιτ.

«Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτίριο θα πληγεί», συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Περίπου 10 δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως», σημείωσε.

«Ζητήσαμε πληροφορίες από την ισραηλινή κυβέρνηση και βρισκόμαστε σε επαφή με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για να προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα», είπε ακόμη ο Γκάρι Προύιτ.

«Ο κόσμος θα ενημερώνεται λιγότερο σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα εξαιτίας όσων συνέβησαν σήμερα», κατέληξε.

O επικεφαλής του Αl Jazeera Μοστέφα Σουάγκ τόνισε: “Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτές τις βάρβαρες συμπεριφορές και τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και απαιτούμε την άμεση διεθνή δράση έτσι ώστε το Ισραήλ να λογοδοτήσει γι’ αυτές τις πράξεις του”.

Ο Τζαβάντ Μεχντί, ιδιοκτήτης του πύργου Jala, ανέφερε πως ένας Ισραηλινός αξιωματικός τον προειδοποίησε, πριν από το αεροπορικό πλήγμα, ότι είχε στη διάθεσή του μία ώρα για να εκκενώσει το κτίριο. Ζήτησε επιπλέον 10 λεπτά προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να μεταφέρουν εκτός του κτιρίου τον εξοπλισμό τους, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα