Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Στρος Καν

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Στρος Καν
Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Στρος Καν Twitter

Το ντοκιμαντέρ «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK» του Netflix παρουσιάζει όλη την αλήθεια για το ροζ σκάνδαλο του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντομινίκ Στρος Καν ανακοίνωσε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεκινά να προβάλλεται από τη Δευτέρα (7/12) στο Netflix με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK».

Στο ντοκιμαντέρ, περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της δημοσιογράφου Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde.

Επιπλέον, θα μιλήσει και η ίδια η καμαριέρα Nafissatou Diallo, αλλά όχι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Για πρώτη φορά, συμφώνησα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο κάνω αναδρομή σε όλη την προσωπική και πολιτική μου ιστορία, από την γαλλική πολιτική ως τη διεθνή σκηνή. Αυτή η ταινία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής, ζωντανεύει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου…Ποτέ δεν είπα την δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ’ εμού, βασισμένοι σε δελτία τύπου άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στρος Καν.

Το σκάνδαλο

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 14 Μαΐου του 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Το δικαστήριο είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, με την οποία ο Στρος Καν έφτασε σε οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.

Στη συνέχεια, απολύθηκε από το ΔΝΤ και έκλεισε η πολιτική του καριέρα στη Γαλλία. Από τότε δεν έπαψε να απασχολεί τις Αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε για προαγωγός.

Φέρεται μάλιστα να συμμετείχε σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.

Το σκάνδαλο ονομάστηκε «Κάρλτον», επειδή οι ”συνεδρίες” λάμβαναν χώρα στο ομώνυμο ξενοδοχείο Carlton της γαλλικής πόλης, αλλά ο Στρος Καν αρνήθηκε ότι γνώριζε πως οι κοπέλες ήταν πόρνες.

Η υπόθεση είχε γίνει και ταινία με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Στρος Καν και τη Ζακλίν Μπισέ στον ρόλο της Αν Σενκλέρ, της Γαλλίδας δημοσιογράφου που πήρε διαζύγιο από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα