Νίκη των "κίτρινων γιλέκων": "Ακυρώνεται" για όλο το 2019 η αύξηση των φόρων στα καύσιμα

Διαδηλωτής των "κίτρινων γιλέκων" σε κινητοποίηση στο Λε Μαν
Διαδηλωτής των "κίτρινων γιλέκων" σε κινητοποίηση στο Λε Μαν AP

Η προβλεπόμενη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα δεν θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες, δήλωσε την Τετάρτη στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

ADVERTISING

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κίτρινα Γιλέκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέτρα κατευνασμού από τον Γάλλο Πρωθυπουργό - Δεν ικανοποιούνται τα "κίτρινα γιλέκα"

Γαλλία: Νέα επεισόδια σε σχολεία του Παρισιού - Φωτιά σε Λύκειο της Τουλούζης

Γαλλία: Συνεχίζουν με νέα αιτήματα τα "κίτρινα γιλέκα" παρά την οπισθοχώρηση Μακρόν

SHARE:

24Media Network