Νησιά Μάρσαλ: "Ξεβράζονται" σκελετοί στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Νησιά Μάρσαλ: "Ξεβράζονται" σκελετοί στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το μακάβριο αποτέλεσμα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας στα νησιά Μάρσαλ

Μια μακάβρια συνέπεια της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των νησιών Μάρσαλ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αναφέροντας ότι "ξεβράζονται" σκελετοί στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τους τάφους.

Στην 70στή επέτειο της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία, ο υπουργός Εξωτερικών του νησιών Μάρσαλ, ενός απομακρυσμένου αρχιπελάγους μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων, μιλώντας σε σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Βόννη, ανέφερε ότι στο νησί Σάντο τα κύματα έφεραν στην επιφάνεια τα οστά στρατιωτών- πιθανότατα Γιαπωνέζων- από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Η φετινή παλίρροια από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, προκάλεσε όχι απλώς πλημμύρες στις κοινότητες των ζωντανών... αλλά επηρέασε ακόμη και τους πεθαμένους. Υπάρχουν φέρετρα και νεκροί που ξεβράζονται από τους τάφους, αυτό είναι σοβαρό», σημείωσε ο υπουργός.

Τα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Γης στις αλλαγές της στάθμης της θάλασσας, η οποία επηρεάζεται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι παγκοσμίως η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει από 26-98 εκατοστά μέχρι το τέλος του αιώνα.

SHARE:

24Media Network