Νόμπελ Ειρήνης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

Νόμπελ Ειρήνης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ
Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 απονέμεται το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ Twitter: The Nobel Prize

Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 απονέμεται το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της πείνας, αλλά και για τις ενέργειες κατά της βίας και των συγκρούσεων.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης για τη φετινή χρονιά.

Με ανακοίνωση στο Twitter, η επίσημη σελίδα της οργάνωσης για τα βραβεία Νόμπελ, ανακοίνωσε ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 απονέμεται το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της πείνας, αλλά και για τις ενέργειες κατά της βίας και των συγκρούσεων.

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης 2020 για τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της πείνας, για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την ειρήνη σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις και για να ενεργήσει ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες για την αποτροπή της χρήσης της πείνας ως όπλο πολέμου και σύγκρουσης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας”, “ένα αληθινό κατόρθωμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος μετά την ανακοίνωση της επιτροπής του Νόμπελ Ειρήνης.

“Μία από τις ομορφιές των δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος είναι ότι δεν παρέχουμε μόνο τροφή για σήμερα και αύριο, αλλά δίνουμε επίσης στους ανθρώπους τις αναγκαίες γνώσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους τις μέρες που έρχονται”, δήλωσε ο Tomson Phiri κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιτροπής του Νόμπελ.

“Η υποψηφιότητα από μόνη της ήταν αρκετή, αλλά η βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης είναι αληθινό κατόρθωμα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο του οργανισμού για την παροχή τροφίμων και άλλων προμηθειών κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν σταμάτησαν οι αεροπορικές συνδέσεις. “Αυτό ξεπέρασε τα όρια του καθήκοντος”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα