Νταϊάνα: Θέλουν να με εξοντώσουν

default image

Διαβάστε τι έγραφε δύο χρόνια πριν από τον θάνατό της η θλιμμένη πριγκίπισσα. Αστυνομικοί καταθέτουν επειδή απέκρυψαν σημείωμά της από τις γαλλικές αρχές που ερευνούσαν τον θάνατό της

Ο φόβος πως θέλουν να τη βγάλουν από τη μέση προκειμένου κυρίευε τη θλιμμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο.

“Θα γίνουν προσπάθειες, αν όχι να με βγάλουν από τη μέση με αυτοκινητικό δυστύχημα, τουλάχιστον, να μου προκαλέσουν σοβαρά τραύματα για να με παρουσιάζουν ότι έχω χάσει τα λογικά μου”, έγραφε η πριγκίπισσα Νταϊάνα δύο χρόνια πριν από τον θάνατό της.

Ισχυρισμοί για απόκρυψη κατάθεσης της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην οποία εξέφραζε τον φόβο πως θέλουν να τη βγάλουν από τη μέση, έφερε δύο πρώην αρχηγούς της Σκότλαντ Γιαρντ να καταθέτουν στις γαλλικές.

Το σημαντικό σημείωμα, που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1995 είχε στη διάθεσή του ο δικηγόρος της λόρδος Mishcon, παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές λίγους μήνες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας, αλλά δεν διαβιβάστηκε στις γαλλικές δικαστικές αρχές που διενεργούσαν έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου της.

Αφού το έκλεισε στο συρτάρι του ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, λόρδος Condon, ανάλογη τακτική ακολούθησε και ο αξιωματικός που τον διαδέχτηκε, λόρδος Stevens.

Οι έρευνες, σύμφωνα με τον Γάλλο δικαστή Gerard Caddeo, ξεκίνησαν μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο Mohamed Al Fayed αναφορικά με το χειρισμό του σημειώματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

“Είναι πεπεισμένος ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για έξι χρόνια έως ότου αναγκάστηκαν να παραδώσουν το σημείωμα μετά την αποκάλυψη του Paul Burrell, μπάτλερ της πριγκίπισσας”, ανέφερε πηγή κοντά κοντά στις γαλλικές αρχές.

Το σημείωμα, όπως επισημαίνει ο Mohamed Al Fayed, παραδόθηκε μετά τις πληροφορίες για “προσχεδιασμένο έγκλημα” που είδαν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το 2003, όταν ο Paul Burrell παρουσίασε μία επιστολή της Νταϊάνα που είχε γράψει δύο χρόνια μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα