Ταραχές στη Βολιβία: Τα πλάνα της άγριας καταστολής εναντίον των διαδηλωτών

Ταραχές στη Βολιβία: Τα πλάνα της άγριας καταστολής εναντίον των διαδηλωτών
Ταραχές στη Βολιβία AP

Ο προηγούμενος απολογισμός των βίαιων επεισοδίων τα οποία ξέσπασαν αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, που κέρδισε ο Μοράλες, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις από σφαίρες, στα μετεκλογικά επεισόδια στη Βολιβία τα οποία οδήγησαν στην παραίτηση του Έβο Μοράλες από την προεδρία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Βίντεο δείχνουν ένοπλες ομάδες ακροδεξιών και δυνάμεις της αστυνομίας να εισβάλλουν σε κατοικίες και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, την ώρα που ένοπλοι χρησιμοποιούν όπλα με κανονικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

Άγρια είναι η καταστολή της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις. 

Ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η αστυνομία τάχθηκε ολοκληρωτικά με το μέρος του πραξικοπήματος.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας στη Λα Πας, Χοσέ Μπαρενετσέα, είπε σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από βολιβιανά τηλεοπτικά δίκτυα ότι ζήτησε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να «επέμβει ο στρατός». 

Ο προηγούμενος απολογισμός των βίαιων επεισοδίων τα οποία ξέσπασαν αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, που κέρδισε ο Μοράλες — αποτέλεσμα που δεν αποδέχθηκε η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας ότι ήταν προϊόν νοθείας — έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα