Ο Μπάιντεν ευθέως κατά Πούτιν: “Μοναδικός υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι”

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP Photo Evan Vucci

Στον απόηχο του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις, στις οποίες κατηγόρησε ευθέως τον Πούτιν ως μοναδικό υπεύθυνο.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Τζο Μπάιντεν, με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι να κυριαρχεί των ερωτήσεων που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον θάνατο του επικριτή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “ο μοναδικός υπεύθυνος”.

“Οι άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο θρηνούν σήμερα τον Ναβάλνι. Ήταν τόσα πολλά πράγματα που δεν ήταν ο Πούτιν. Ήταν γενναίος. Είχε αρχές… αφοσιωμένος στην οικοδόμηση μιας Ρωσίας όπου υπήρχε κράτος δικαίου και εφαρμόστηκε παντού, και σε μια εξελισσόμενη πεποίθηση ότι η Ρωσία, όπως την ήξερε, ήταν ένας σκοπός για τον οποίο άξιζε να παλέψεις και προφανώς ακόμη και να πεθάνεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ερωτηθείς για το αν ο θάνατος του Ναβάλνι ήταν “δολοφονία”, ο Μπάιντεν απάντησε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Ναβάλνι είναι συνέπεια κάτι που έκαναν ο Πούτιν και οι κακοποιοί του. Μην κάνετε λάθος, είναι υπεύθυνος”.

Στάθηκε ωστόσο και στη νέα χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο θάνατος του Ναβάλνι αποτελεί μια υπενθύμιση στις ΗΠΑ “να παράσχουν χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της”.

“Η αποτυχία παροχής περαιτέρω χρηματοδότησης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο χρόνος περνάει. Αυτό πρέπει να συμβεί”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα