Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού κράτους απειλεί το Κατάρ

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού κράτους απειλεί το Κατάρ
Ένας κληρικός νομοθέτης κρατά μια φωτογραφία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleiman AP

«Δεν έχουμε ξεχάσει ότι η βάση αλ Ουντάιντ, ήταν και παραμένει το κέντρο διοίκησης της εκστρατείας που διεξάγουν οι σταυροφόροι» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν, τόνισε εκπρόσωπος του ΙΚ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απείλησε χθες Πέμπτη το Κατάρ εξαιτίας της υποστήριξής του στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, με νέα ηχητική καταγραφή του εκπροσώπου της, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στην πλατφόρμα Telegram.

«Δεν έχουμε ξεχάσει ούτε για μια μέρα ότι η βάση αλ Ουντάιντ, που κατασκευάστηκε από τους τύραννους του Κατάρ για να φιλοξενείται ο αμερικανικός στρατός, ήταν και παραμένει πάντα το κέντρο διοίκησης της εκστρατείας που διεξάγουν οι σταυροφόροι» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Αμπού Χάμζα Ελ Κοράσι, εκπρόσωπος του ΙΚ, αναφερόμενος στον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Κατηγόρησε επίσης το Κατάρ πως «χρηματοδότησε» οργανώσεις στη Συρία και στο Ιράκ οι οποίες έδρασαν εναντίον των τζιχαντιστών.

Στην ηχητική καταγραφή, διάρκειας 39 λεπτών, ο εκπρόσωπος του ΙΚ αναφέρεται επίσης στην πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία πλήττει κατ’ αυτόν τους «τύραννους του κόσμου»: αποφαίνεται πως πρόκειται για την «τιμωρία» του θεού σε όσους πολεμούν τους τζιχαντιστές. «Είσαστε ακόμη μπερδεμένοι και χαμένοι μπροστά στον φονικό ιό, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε» την ασθένεια COVID-19, συνεχίζει. «Σας βλέπουμε να δαπανάτε μεγάλα ποσά στις απελπισμένες προσπάθειές σας να σώσετε τις οικονομίες σας που τσακίζονται από τον πυρετό της επιδημίας.

Πολλοί σύμμαχοί σας βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», προσθέτει. Αφού ανακήρυξε το 2014 την ίδρυση του «χαλιφάτου» του σε τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, το ΙΚ υπέστη σειρά στρατιωτικών ηττών στις δύο χώρες κι απώλεσε τα τελευταία εδάφη που κατείχε τον Μάρτιο του 2019. Όμως πολλοί τζιχαντιστές πέρασαν στην παρανομία και διαπράττουν συχνά αιματηρές επιθέσεις, ειδικά στη Συρία και το Ιράκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα