Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ζητάει τη βοήθεια της Taylor Swift

Διαβάζεται σε 4'
H Taylor Swift
H Taylor Swift Invision/AP Evan Agostini

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε την Taylor Swift να βοηθήσει ενόψει Ευρωεκλογών με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θέλει να επιστρατεύσει τα “μεγάλα μέσα” ενόψει ευρωεκλογών, ώστε να κινητοποιήσει περαιτέρω τη νεολαία και να πάρει τον δρόμο προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο Σχοινάς ζήτησε την αρωγή της ίδιας της Taylor Swift, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόλυτο απόγειο της καριέρας της. “Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους” είπε ο ίδιος σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. “Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους να συμμετάσχουν, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι μπορούν να κάνουν οι Επίτροποι”, ανέφερε σχετικά.

Και ποιο πρόσωπο θα ήταν ιδανικότερο από το πρόσωπο της χρονιάς για το Time; “Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα επικοινωνίας της να παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και να της μεταφέρει το αίτημά μας”, είπε ο Σχοινάς, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς την Taylor Swift.

Η πολιτική θέση της Swift

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πάντως, η super star ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν και να ψηφίσουν με αποτέλεσμα να εγγραφούν τελικά χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι για τις αμερικανικές εκλογές του 2024. Η Swift μετείχε έτσι ενεργά στη δράση για την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων, παροτρύνοντας τους θαυμαστές της να βεβαιωθούν ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

“Σας έχω ακούσει να υψώνετε τις φωνές σας και ξέρω πόσο δυνατές είναι. Βεβαιωθείτε ότι είσαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε στις εκλογές μας αυτή τη χρονιά!” είχε γράψει χαρακτηριστικά σε story της στο Instagram, κοινοποιώντας τον σύνδεσμο για τη μη κερδοσκοπική πλατφόρμα εγγραφής εκλογέων, Vote.org.

“Ο ιστότοπός μας είχε κατά μέσον όρο 13.000 χρήστες κάθε 30 λεπτά αμέσως μετά την ανάρτηση”, είχε δηλώσει ενδεικτικά ο διευθυντής επικοινωνίας της Vote.org.

Η Swift έχει τοποθετηθεί υπέρ του Τζο Μπάιντεν και έχει εκφράσει την αποστροφή της για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πολλοί δε, όπως η Grimes, θα την ήθελαν και για υποψήφια κόντρα στον Τραμπ…

Σε παλαιότερες αναρτήσεις της έχει στηρίξει δημόσια τον Δημοκρατικό υποψήφιο του Τενεσί Phil Bredesen για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Jim Cooper για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. “Δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιον ο οποίος δεν έχει τη θέληση να παλέψει για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτου του χρώματος στο δέρμα, του φύλου ή του ποιου αγαπάνε”, έγραφε σε σχετική δημοσίευσή της.

O Μαργαρίτης Σχοινάς επικαλέστηκε τα παραπάνω στη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ελπίζοντας πως η τραγουδίστρια θα μπορούσε να πράξει κάτι ανάλογο μέσω social media για τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η ίδια άλλωστε θα βρεθεί στην Ευρώπη τον Μάιο για συναυλίες, ενώ ανήμερα της ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, θα είναι στο Παρίσι, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Σχοινάς. Σίγουρα, με μια δημόσια τοποθέτησή της πολλοί Swifties θα έσπευδαν να λάβουν μέρος στη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων της ΕΕ, ανεβάζοντας την προσδοκώμενη συμμετοχή.

Στις τελευταίες Ευρωεκλογές του 2019 καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 42% στη συμμετοχή των νέων κάτω των 25 και 47% στη συμμετοχή νέων ηλικίας 25-39. Συνολικά όμως, η συμμετοχή έφτασε οριακά λίγο πάνω από το 50%. Η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλά κράτη-μέλη ανησυχεί το δημοκρατικό μπλοκ, πως εκ της αποχής θα μπορούσε να αφήσει αποτύπωμα και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, κάτι που τίθεται ως κεντρικός στόχος αποφυγής για το δημοκρατικό διακύβευμα της Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα