Ο Ορμπάν θέλει την επανεκλογή του Τραμπ

Ο Ορμπάν θέλει την επανεκλογή του Τραμπ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν AP

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ. Πώς αιτιολόγησε το ότι τον υποστηρίζει ενόψει των εκλογών της 3η Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επανέλαβε την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως επιθυμεί την επανεκλογή στον Λευκό Οίκο του «φιλικού» αμερικανού προέδρου, ο οποίος «βρίσκεται κοντά στους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης».

«Αυτό που αντιπροσωπεύει είναι καλό για την κεντρική Ευρώπη», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρεί παραδοσιακά κάθε Παρασκευή σε έναν ουγγρικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ο πρώτος στους κόλπους της ΕΕ που είχε εκδηλώσει το 2016 την προτίμησή του για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

«Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά, θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε φιλικά, σε όλους τους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ορμπάν, ο οποίος τηρεί αρνητική στάση έναντι των μεταναστών, όπως και ο Τραμπ.

«Γι’ αυτό και εμείς ή τουλάχιστον εγώ τον υποστηρίζω προσωπικά στις εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, δήλωσε, διευκρινίζοντας πως την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος του τηλεφώνησε στην κατοικία του.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τις αμερικανικές εκλογικές προοπτικές και διμερή θέματα, σύμφωνα με τον Ορμπάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δέκα χρόνια, εκτός από το ότι ενίσχυσε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, συνήψε επίσης πιο στενές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ενθάρρυνε παράλληλα τις κινεζικές επενδύσεις στην Ουγγαρία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα