Ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει πως είναι πρόωρο να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει πως είναι πρόωρο να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν
O Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ AP

O Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι είναι "πολιτικά συνετό" να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε χθες, Σάββατο 7/11, πως είναι πρόωρο να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, με τον Μεξικανό πρόεδρο να αναφέρει πως είναι «πολιτικά συνετό» να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας χθες την νίκη στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ επιμένει ότι εκείνος κέρδισε τις εκλογές, συνεχίζοντας να διατυπώνει αναπόδεικτες κατηγορίες για παρατυπίες.

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα έχει εξαπολύσει πολυμέτωπο νομικό αγώνα αμφισβητώντας εκλογικά αποτελέσματα σε κρίσιμες πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν καταθέτοντας σειρά μηνύσεων για παρατυπίες.

Νομικοί ειδικοί εκτιμούν ότι αυτές οι απόπειρες Τραμπ είναι απίθανο να επιτύχουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα