Ο Σόιμπλε δεν καταλαβαίνει γιατί είναι τόσο αισιόδοξη η Ελλάδα

Ο Σόιμπλε δεν καταλαβαίνει γιατί είναι τόσο αισιόδοξη η Ελλάδα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στην προσφιλή του υποτιμητική τακτική απέναντι στους Έλληνες αξιωματούχους σπεύδει να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο Reuters ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της για την παροχή βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν υποστηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις και ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταστεί αφερέγγυα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υποδηλώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά».

«Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζει την αισιοδοξία που απορρέει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας» είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να καταστεί αφερέγγυα, ο Σόιμπλε είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

«Μπορώ να καταλάβω τις εικασίες που διατυπώνονται δημοσίως περί πολιτικών λύσεων. Αλλά τίποτα επί της ουσίας δεν τις δικαιολογεί», δήλωσε επίσης ο Γερμανός υπουργός. Πρόσθεσε ότι αυτό θα αντέβαινε στη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας στις 20 Φεβρουαρίου, όταν δόθηκε στην Αθήνα τετράμηνη παράταση του πακέτου στήριξης με αντάλλαγμα τη δέσμευση να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα αν και δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μηνύματα από το Βερολίνο

FT: Αυτές θα είναι οι επιπτώσεις ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας

Βαρουφάκης: Παραμύθια τα περί ηχογράφησης του Eurogroup στη Ρίγα

SHARE:

24Media Network