Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την Ιντλίμπ

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την Ιντλίμπ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε να τερματιστεί η στήριξη της Ρωσίας στο καθεστώς Άσαντ και να βρεθεί μια πολιτική λύση στον εμφύλιο στη Συρία.

Ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν το Σάββατο και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες του σχετικά με την περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουν Ντιρ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε: «Ο Πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις βιαιοπραγίες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να παρεμποδίσει την ανθρώπινη τραγωδία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στην τηλεφωνική συνομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε να τερματιστεί η στήριξη της Ρωσίας στο καθεστώς Άσαντ και να βρεθεί μια πολιτική λύση στον εμφύλιο στη Συρία και αναφέρθηκε:

«Ο Τραμπ επίσης επανέλαβε πως η επέμβαση των εξωτερικών δυνάμεων στη Λιβύη θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερα την κατάσταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα