'Οχι βρισιές, όχι χλευασμοί' σε υποφήφιους προέδρους των ΗΠΑ. Μαθήματα καλής διαγωγής από τον Ομπάμα

'Οχι βρισιές, όχι χλευασμοί' σε υποφήφιους προέδρους των ΗΠΑ. Μαθήματα καλής διαγωγής από τον Ομπάμα

Έκκληση προς τους υποψήφιους στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τα επεισόδια σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθηνε έκκληση προς τους υποψήφιους στις προκριματικές εκλογές να αφήσουν «τις βρισιές και τους χλευασμούς τύπου σχολικής αυλής» και να μην μην δημιουργούν «διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη», μετά την ακύρωση προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο εξαιτίας βιαιοτήτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Αμερική τα πηγαίνει καλά. «Αυτό στο οποίο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την προεδρία πρέπει να επικεντρωθούν είναι πώς μπορεί να γίνει για να τα πάει καλύτερα. Οχι βρισιές, όχι χλευασμοί τύπου σχολικής αυλής, όχι διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη και, οπωσδήποτε, όχι βία κατά άλλων Αμερικανών».

Η εμπρηστική ρητορική του Τραμπ, ο οποίος καταφέρεται συστηματικά κατά των Μεξικανών και των μουσουλμάνων αυξάνει την ένταση στην προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι συγκεντρώσεις του γίνονται όλο και συχνότερα θέατρο επεισοδίων ανάμεσα σε υποστηρικτές του και διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος και ξύλο σε συγκέντρωση του Τραμπ

Σουλτς: ΕΕ και ΗΠΑ δεν έχουν προετοιμαστεί για μια προεδρία Τραμπ

Ασταμάτητος ο Ντόναλντ Τραμπ. Μάχη ψήφο με ψήφο Κλίντον και Σάντερς

SHARE:

24Media Network