ΟΗΕ: Φόβοι για τουλάχιστον 700 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο

default image

Για περισσότερους νεκρούς μετανάστες απ' ό,τι αρχικά πιστευόταν, κάνει λόγο ο ΟΗΕ σχετικά με τα ναυάγια των τελευταίων ημερών ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Φόβους για περισσότερους νεκρούς μετανάστες απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν, από τα ναυάγια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες ανοικτά των ακτών της Λιβύης, εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 700.

Τα περιστατικά με βάρκες γεμάτες με μετανάστες που βυθίστηκαν, συνέβησαν στα νότια της Ιταλίας το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Οι καλές καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ανθρώπων, που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω του επικίνδυνου περάσματος από την Αφρική. Πλέον είναι ένας βασικός “δρόμος” που ακολουθούν, καθώς η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έχει περιορίσει τις ροές στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Καρλότα Σάμι, περίπου 100 μετανάστες αγνοούνται από τη βάρκα που ανατράπηκε την Τετάρτη ενώ άγνωστη είναι η τύχη περίπου 550 ατόμων που επέβαιναν σε άλλη βάρκα που ανατράπηκε το πρωί της Πέμπτης. Διασωθέντες υποστήριξαν ότι η βάρκα δεν είχε μηχανή και γινόταν ρυμούλκηση από δεύτερο σκάφος των διακινητών.

Σε τρίτο ναυάγιο, που συνέβη την Παρασκευή, 135 άτομα διασώθηκαν, 45 σοροί ανασύρθηκαν ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Εν τω μεταξύ, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν τη διάσωση περισσότερων από 600 μεταναστών ανοικτά της Λιβύης το Σάββατο, ανεβάζοντας τον αριθμό σε τουλάχιστον 13.000 για την τρέχουσα εβδομάδα.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα