Ολλανδία: Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας – Μία σύλληψη

Ολλανδία: Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας – Μία σύλληψη
Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη AP

Από την επίθεση δεν υπάρχουν τραυματίες. Η αστυνομία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι ο ύποπτος κρατείται και θα ανακριθεί.

Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Χάγη, στην Ολλανδία, πριν από την αυγή σήμερα, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η αστυνομία, στην οποία επισημαίνεται ότι κανένας δεν τραυματίστηκε από τα πυρά.

Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις για το περιστατικό αυτό, το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος).

Εικόνες που μεταδόθηκαν από δίκτυα της ολλανδικής τηλεόρασης δείχνουν στον δρόμο σκόρπιους κάλυκες και τρύπες από σφαίρες στα παράθυρα της πρεσβείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν 20 οπές από σφαίρες στο κτίριο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των σφαιρών που ερρίφθησαν στο κτίριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν έρευνα για τα κίνητρα των επιτιθέμενων, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

Το περιστατικό αυτό, αναφέρει το ΑΠΕ, σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τελετή για την επέτειο από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918, στην οποία ήταν παρόντες δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Βρετανοί. Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενός Έλληνα υπηκόου και ενός Σαουδάραβα αξιωματικού ασφαλείας.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο. Ο ύποπτος συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Ζετερμέερ, κοντά τη Χάγη. Η αστυνομία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «κρατείται και θα ανακριθεί».

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας διευκρίνισε ότι κανένας υπάλληλός της δεν τραυματίστηκε από τα πυρά. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα. Το Ριάντ «καταδικάζει αυτή τη δειλή επίθεση και ευχαριστεί τις ολλανδικές αρχές για τη γρήγορη αντίδρασή τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα