Ολλανδία και Γερμανία στέλνουν αμυντικά συστήματα Patriot στη Σλοβακία

Ολλανδία και Γερμανία στέλνουν αμυντικά συστήματα Patriot στη Σλοβακία
S-300 Getty Images

Η ολλανδική και η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να στείλουν τρία πυραυλικά αμυντικά συστήματα Patriot στη Σλοβακία στο πλαίσιο των κινήσεων του ΝΑΤΟ για ενίσχυση της άμυνας στην αν. Ευρώπη.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot στο Σλιάτς, στη Σλοβακία, στο πλαίσιο των κινήσεων του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη.

“Η επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία καθιστά αναγκαία αυτή τη συνδρομή”, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Κάισα Ολόνγκρεν σε ανακοίνωση.

Η Γερμανία επίσης στέλνει δύο συστήματα Patriot στη Σλοβακία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελλάδα δεν θα στείλει S-300 στην Ουκρανία

Η Ελλάδα δεν θα στείλει αμυντικά συστήματα όπως οι S-300 στην Ουκρανία και δεν έχει γίνει σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του μηνιαίου briefing από τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στο αίτημα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος πιέζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να διατεθούν στην Ουκρανία σοβιετικά αμυντικά συστήματα που διαθέτουν χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ, ο κ.Οικονόμου απάντησε:

“Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και σημαντικό αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι. Συστήματα που είναι αναγκαία για την άμυνα της χώρας δεν μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης και τα συστήματα που περιγράψατε ειναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ο,τιδήποτε χρήσιμο για την άμυνα της χώρας να μείνει εδώ. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν υπάρχει κάτι νέο όσον αφορά στη συζήτηση για αποστολή επιπλέον αμυντικού υλικού στην Ουκρανία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα