Βρυξέλλες: Ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόσεφ πήγε ακάλεστος στο κορονο-όργιο

Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής József Szájer
Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής József Szájer AP

Τι αναφέρει ο διοργανωτής του ροζ πάρτι για τον Ούγγρο ευρωβουλευτή και μέλος του κόμματος Fidesz του Ορμπάν, ο οποίος ενόψει των αποκαλύψεων υπέβαλε την παραίτησή του.

Νέες πληροφορίες σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του κορονο-οργίου που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή εν μέσω πανδημίας στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετείχε και ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότο στο ροζ πάρτι συμμετείχαν μόνο άντρες και ο Γιόζεφ ανήκει στο κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας Fidesz, υπό τον Βίκτρο Όρμπαν, γνωστού για τις ομοφοβικές απόψεις του. Το κόμμα μάλιστα απεπέμφθη από τους κόλπους του ΕΛΚ τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως δημοσιεύει η ουγγρική Blikk, επικαλούμενη τη βελγική εφημερίδα La Dernière Heure, ο 29χρονος διδακτορικός φοιτητής David Manzheley, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής του ροζ πάρτι, ισχυρίζεται ότι εκείνος προσκάλεσε μόλις 10 άτομα, αλλά κάποιοι έφεραν φίλους τους με αποτέλεσμα το πλήθος να αυξηθεί κατά πολύ. Όσον αφορά στον Ούγγρο ευρωβουλευτή, ούτε εκείνος είχε προσκληθεί, αλλά βρέθηκε στο όργιο μέσω γνωστού. Ο 29χρονος μάλιστα φέρεται να επισήμανε ότι είχε ζητήσει από όσους δώσουν το παρών να έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από τον κορονοϊό, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια.

Ο Manzheley έδωσε και πληροφορίες για το πως έγινε η έφοδος της αστυνομίας και υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν ευγενείς απέναντι στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για το ροζ πάρτι: «Ήταν πολύ αγενείς, μας προσέβαλαν», φέρεται να είπε. Περιγράφοντας μάλιστα τι συνέβη όταν τους ζήτησαν ταυτότητες δήλωσε: «Πώς όμως θα μπορούσαμε να δώσουμε τις ταυτότητές μας γρήγορα ενώ δεν φορούσαμε ούτε τα εσώρουχά μας».

Η αστυνομία φαίνεται να κλήθηκε στο σημείο έπειτα από καταγγελία γειτόνων για παραβίαση των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύουν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, ο ευρωβουλευτής προσπάθησε να διαφύγει μέσω της υδρορροής, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία και βρέθηκαν ναρκωτικά στο σακίδιό του. Βελγική εφημερίδα γράφει μάλιστα ότι ο Ζάγιερ ήταν γυμνός όταν συνελήφθη.

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο 58χρονος Ζάγιερ παραδέχτηκε ότι ήταν παρών στο ροζ πάρτι και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποσύρεται από την πολιτική ζωή. Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής ζητεί συγγνώμη που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά του κορονοϊού, ωστόσο αρνείται τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό Τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και -καθώς δεν είχα ταυτότητα- δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου.

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ, αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι ''έκσταση'', αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή, εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου λαμβάνοντας υπόψη τα 30 χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην κατηγορήσουν την πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή την πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Κορονοϊός, Covid-19, Lockdown
SHARE:

24Media Network